Bel voor spoed Workum 0515-54 12 29 of Koudum 0514-52 18 88

Sterilisatie en castratie

Sterilisatie

Steriliseren is het onderbreken of verwijderen van de eierstokken van een vrouwelijk huisdier om voortplanting te voorkomen. Sterilisatie vindt niet alleen plaats bij honden of katten, maar ook bij konijnen, hamsters en andere huisdieren. Veel diereneigenaren kiezen voor steriliseren om loopsheid, schijnzwangerschap of krolsheid te voorkomen of om medische redenen, zoals het verkleinen van de kans op melkkliertumoren en suikerziekte.

Leeftijd sterilisatie huisdier

Wat de beste leeftijd is om uw huisdier te laten steriliseren is afhankelijk van het soort huisdier. Zo is dit voor een kat op zijn vroegst rond de leeftijd van 6 maanden en voor een hond na de eerste loopsheid. Advies op maat over de sterilisatie van uw huisdier ontvangen? Neem contact op of maak een afspraak.

Castratie

Castratie is het onderbreken of verwijderen van de zaadleiders en zaadballen van een mannelijk huisdier om voortplanting te voorkomen. Castratie vindt veelal plaats bij honden en katten. U kunt kiezen voor de castratie van uw huisdier om gedragsverandering bij uw huisdier te bewerkstelligen. Zo lopen gecastreerde reuen en katten minder vaak weg, zijn ze minder fel tegen mannelijke soortgenoten. Medische voordelen zijn een kleinere kans op voorhuidontsteking en een (goedaardige) vergroting van de prostaat. Verder zorgt een castratie voor minder kans op prostaattumoren bij uw huisdier.

Operatie

De operatie vindt op dezelfde manier plaats als een sterilisatie. Hoewel het castreren van uw huisdier geen zware operatie is, wordt uw dier onder volledige narcose gebracht.

Created by Wefabric