Bel voor spoed Workum 0515-54 12 29 of Koudum 0514-52 18 88

Vaccinaties gezelschapsdieren

Regelmatig en goed vaccineren voorkomt besmettelijke ziekten.

Afspraak maken

Geef besmettelijke ziekten geen kans!

Het vaccineren van uw huisdier is ontzettend belangrijk. Met het regelmatig vaccineren voorkomt u besmettelijke en ernstige ziekten, doordat het lichaam van uw dier wordt voorbereid op een mogelijke infectie. Zo kan het immuunsysteem direct in actie komen.

Vaccinatie hond

Bij een hond worden vaccinaties vanaf pup toegediend en jaarlijks herhaald. Honden worden standaard ingeënt tegen:

  • Hondenziekte
  • Leverziekte
  • Parvovirose
  • Ziekte van Weil

 

Komt uw hond regelmatig in aanraking met andere honden of verblijft uw hond in een kennel? Dan is het essentieel uw dier in te enten tegen kennelhoest (veelal verplicht gesteld door pensions en puppycursussen). Wanneer u uw hond meeneemt naar het buitenland bent u in vele gevallen verplicht uw hond in te enten tegen hondsdolheid door middel van de rabiësvaccinatie. Wilt u met uw hond naar het buitenland? Neem dan tijdig contact op met onze praktijk. De behandeling kan per land namelijk verschillen!

Vaccinatie kat

Vanaf de leeftijd van ongeveer 9 weken dient een kitten gevaccineerd te worden. Wij adviseren uw kat in te enten tegen:

  • Kattenziekte
  • Niesziekte

 

Komt uw kat niet buitenshuis en in aanraking met andere katten? Ook dan raden we sterk aan uw kat te laten vaccineren. Ook voor een kat geldt: gaat u ermee naar het buitenland, dan dient uw huisdier te zijn ingeënt tegen hondsdolheid. In sommige gevallen is het aan te raden uw kat te laten vaccineren tegen bordetella en chlamydia. Dit is echter zeer zeldzaam.

Vaccinatie knaagdier

De meeste knaagdieren hoeven niet standaard te worden ingeënt. Bent u in het bezit van een konijn? Dan is het aan te raden om uw dier jaarlijks te vaccineren tegen Myxomatose en VHS. Ook als uw konijn alleen binnenshuis leeft. Beide ziektes worden overgebracht door vlooien, muggen of door onderling contact tussen konijnen en hebben in vrijwel alle gevallen een dodelijke afloop.

Created by Wefabric