Bel voor spoed Workum 0515-54 12 29 of Koudum 0514-52 18 88

Vlooien, teken en wormen

Ga de strijd aan met parasieten! Wij helpen u graag met de preventie en bestrijding.

Afspraak maken

Vlooien

Vlooien zijn een veelvoorkomend probleem bij gezelschapsdieren. Vlooien leven van bloed van huisdieren. Hoewel een vlo slechts 2 tot 3 mm groot is, kunnen zij tot 1 meter ver of hoog springen door hun relatief lange poten. De verplaatsing van vlooien gaat dan ook eenvoudig via andere honden, katten of knaagdieren. Heeft uw hond, kat of knaagdier jeuk? Springt uw huisdier soms plotseling op alsof hij zich pijn heeft gedaan? Dan is er een grote kans dat het vlooien betreft.

Bestrijding vlooien

Om er zeker van te zijn dat uw huisdier last heeft van vlooien kunt u met een vlooienkam de vacht van uw huisdier minutieus uitkammen. Let op: niet alle zwarte korrels in de vacht zijn vlooien. In onze dierenartsenpraktijk of in onze webshop kunt u diverse middelen aanschaffen ter preventie of bestrijding van vlooien, zoals banden, pipetten en tabletten.Deze middelen hebben vaak een gecombineerde werking tegen vlooien en teken, maar soms ook tegen wormen en andere parasieten. In het geval van vlooien is het noodzakelijk niet alleen uw dier goed te verzorgen, maar ook de omgeving. Reinig uw huis en de omgeving van de hond grondig. Was bijvoorbeeld speeltjes, kleden en dergelijke goed uit en stofzuig regelmatig. Wilt u zeker weten dat het vlooien betreft en dat u de juiste middelen aanschaft? Maak dan een afspraak voor een controle.

Teken

Teken komen vooral voor in een bosrijke omgeving. Loopt uw huisdier vaak in of in de buurt van het bos? Controleer dan regelmatig op teken of zorg voor correcte preventiemiddelen. Ook wanneer u uw huisdier meeneemt naar het buitenland is het zaak om voor goede bescherming te zorgen. Teken kunnen diverse ziektes overbrengen, zoals de ziekte van Lyme.

Bestrijding teken

Heeft uw hond, kat of knaagdier last van teken? Verwijder deze dan zo snel mogelijk met een goede tekenpen! Let goed op dat de teek in zijn geheel wordt verwijderd en er geen deeltjes achterblijven. Onzeker of de teek goed verwijderd is of lukt het verwijderen van de teek niet? Maak dan een afspraak met uw dierenarts.

Wormen

Of uw huisdier nu veelal binnenhuis of buiten is: het regelmatig ontwormen van uw hond of kat is van essentieel belang. Huisdieren zijn gevoelig voor diverse soorten wormen. Zo zijn er haakwormen, die bloedarmoede en diarree kunnen veroorzaken en lintwormen, die vaak in combinatie met vlooien leven. Ook kunnen honden en katten last krijgen van spoelwormen, welke in het ergste geval tot blindheid kunnen leiden.

Bestrijding wormen

De bestrijding van wormen is een serieuze zaak. Het is belangrijk uw huisdier iedere drie maanden ontwormt door middel van kwalitatieve middelen in tablet- of pipetvorm.

Created by Wefabric