Bel voor spoed Workum 0515-54 12 29 of Koudum 0514-52 18 88

Chippen

Chippen

Het chippen van huisdieren is erg belangrijk, het verhoogt de kans dat je huisdier weer snel en gezond thuiskomt bij een vermissing.

Registratie

Een chip is een kleine onderhuidse transponder, ongeveer zo groot als een rijstkorrel en heeft zijn eigen unieke code. De chip is alleen waardevol in combinatie met een goede registratie. Zonder registratie heeft de chip geen enkel nut.

Verplicht chippen

Vanaf 1 april 2013 is het zelfs verplicht om pups te laten chippen en registreren. Pups moeten binnen 7 weken gechipt zijn en binnen 8 weken geregistreerd. Geïmporteerde honden moeten in hun thuisland al gechipt zijn. De hond moet binnen 2 weken na import bij een aangewezen databank geregistreerd zijn. Bij katten is het (nog) niet verplicht maar wel verstandig.

Waarom chippen?

Jaarlijks lopen in Nederland duizenden huisdieren weg! Een groot deel daarvan vindt de weg naar huis niet meer zelf terug. Gelukkig komen veel van deze dieren uiteindelijk bij de dierenarts of het asiel terecht. Als de dieren gechipt en goed geregistreerd staan, kan het dier weer snel met zijn eigenaar herenigd worden.

Verhuizing/overlijden

Pas bij verhuizing of overlijden van uw huisdier de registratie in de databank aan.

Afspraak maken

Voor het controleren van de chip en de bijbehorende registratie kunt u kosteloos bij een van onze assistentes langskomen. Wanneer uw dier nog geen chip heeft, kunt u direct een afspraak maken bij de dierenarts.

Created by Wefabric