Bel voor spoed Workum 0515-54 12 29 of Koudum 0514-52 18 88

6 tips voor als je kat ooit vermist raakt!

We hopen allemaal dat het je nooit overkomt: je kat die vermist raakt. Toch kan het soms wel gebeuren en dan zijn deze tips goed bruikbaar. Er zijn allerlei manieren waardoor jouw kat wel teruggevonden kan worden. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Maak foto’s

Het is lastig om goed uit te leggen hoe jouw kat eruit ziet en zich onderscheid van bijvoorbeeld een andere kat in de opvang. Maak goede en duidelijke foto’s waarvan je een goede omschrijving kunt geven.

Tip 2: Chip je kat & registreer de chip

Laat je kat binnenkort chippen, zorg dat de chip geregistreerd staat op jouw naam met jouw contactgegevens. Is je kat (al) gechipt, hou de registratie up-to-date. Als je kat gechipt is, krijg je hem altijd terug als hij in een asiel of bij een dierenarts belandt!

Tip 3: Maak een poster

Posters ophangen in de supermarkt en de dierenartsenpraktijk en door briefjes in de brievenbus te gooien is een makkelijke en snelle manier om je buurtgenoten in te seinen. Ook hier is een goede omschrijving met kleurenfoto nodig! Om niets te vergeten voor het maken van een goede poster kijk op stichting Amivedi.nl

Tip 4: Kijk op Facebook en Amivedi.nl

Katten raken meestal binnen een kleine straal om je huis zoek. Grote kans dat iemand jouw kat ergens in buurt tegenkomt en spot! Plaats je vermissing op social media en meld je vermiste kat aan bij Stichting Amivedi!

Tip 5: Zet voer en de kattenbak buiten

Laat voer en water buiten staan vlakbij de uitgang of dicht bij een goede verstop plek. Gebruik voer met een hele sterke geur om jouw kat te lokken. Zet ook de vieze gebruikte kattenbak buiten! Katten hebben een uitmuntend reukvermogen!

Tip 6: Begin altijd gelijk met zoeken en geef niet op!

Katten met stress reageren vaak niet op de roep van de eigenaar. Laat daarom aan iedereen weten dat jouw kat kwijt is. Dit kan via posters op lantaarnpalen en supermarkten. Tevens kun je het ook online zetten en probeer jouw kat zoveel mogelijk te lokken zodat de kat zelf terugkomt.

Created by Wefabric