Bel voor spoed Workum 0515-54 12 29 of Koudum 0514-52 18 88

Bescherm uw hond tegen chocola

De feestdagen staan weer voor de deur. Gezellig! Maar is die tijd ook een feest voor uw trouwe viervoeter? Hoewel een hond waarschijnlijk wel geïnteresseerd is in een hapje hier en daar, kunnen sommige lekkernijen heel gevaarlijk zijn voor honden. Met name chocola. Waar moet u op letten? Lees hier hoe u uw hond kunt beschermen.

Chocola giftig voor honden

Veel zoetigheden bevatten chocola. Maar chocola kan zeer giftig zijn voor honden! Hoe komt dit? In chocola zit een stofje, theobromine, wat irritatie geeft in het lichaam. Bij mensen geeft dit geen last, bij honden wel. Bij honden duurt het langer om deze stof uit het lichaam te verwijderen. Als een hond chocola heeft gegeten kan er een ophoping van theobromine onstaan. Of en hoe ziek een hond hiervan wordt is afhankelijk van zijn lichaamsgewicht, hoeveel chocola hij heeft gegeten en welke soort. Een kleine hond kan bijvoorbeeld al klachten krijgen van een halve reep pure chocola.

Voorzorgsmaatregelen

Honden vinden vaak alles lekker. Bewaar chocola dan ook altijd waar uw hond niet bij kan. Houd ook altijd de gezondheid van uw hond in de gaten. Het kan zijn dat hij chocola heeft gegeten zonder dat u dit heeft gezien. Let op of er (gedeelten van) verpakkingen van chocola op de grond liggen. Kijk of uw hond zich raar gedraagt of niet lekker lijkt. Als uw hond chocola heeft gegeten zal hij daar waarschijnlijk ziek van worden. Hoe kunt u dit herkennen? Let op de volgende signalen:

  • Braken of diarree
  • Veel hijgen
  • Overmatig drinken
  • Onrustig gedrag

Chocola gegeten: wat nu?

Wat als uw hond toch bij de chocola heeft kunnen komen? Bel dan direct uw dierenarts! De dierenarts zal u vragen wanneer de hond chocola heeft gegeten, dit is van belang om in te schatten hoe ernstig de gevolgen zijn en wat de beste behandeling is. Bent u er vroeg bij, dan krijgt uw hond een injectie om te braken.

Het eten van chocola kan ernstige gevolgen hebben voor een hond. Zorg er daarom voor dat uw hond niet bij de chocola kan en wees alert op signalen van ziekte.

Created by Wefabric