Bel voor spoed Workum 0515-54 12 29 of Koudum 0514-52 18 88

Maand van de gebitsverzorging bij honden en katten

Februari is de maand van de gebitsverzorging. Hierin wordt aandacht gevraagd voor het gebit van hond en kat. Ook onze praktijk neemt deel aan deze actie. Wat houdt deze actie in? En wat moet u nog meer weten over gebitsverzorging?

Gebitsproblemen

Gebitsproblemen komen veel voor bij honden en katten. Naast een slechte opname van voedingsstoffen is ontstoken tandvlees een risico. Dit kan problemen aan onder andere hart, longen en nieren veroorzaken. Gebitsproblemen zijn niet makkelijk te herkennen. Huisdieren laten namelijk niet altijd merken dat ze pijn aan het gebit hebben. Regelmatige controle en behandelingen van het gebit helpen problemen voorkomen. In de maand van de gebitsverzorging kunt u een afspraak voor een gratis gebitsconsult maken bij dierenartspraktijk Van Waard tot Klif. Er wordt dan gekeken hoe het gesteld is met de gezondheid van het gebit en er worden tips meegegeven over de verzorging indien nodig.

Gebitsverzorging

‘Verzorgen is beter dan genezen’ is het motto bij de maand van de gebitsverzorging. Een gebitsconsult is een goede eerste stap! Wat kunt u nog meer doen om het gebit van uw huisdier te verzorgen? Net als bij uzelf kunt u de tanden van uw hond of kat poetsen. Hiervoor zijn speciale borstels en (smakelijke) pasta te koop. Wilt u gaan poetsen, begin dan het liefs vanaf jonge leeftijd zodat uw huisdier eraan kan wennen. Een goede voeding is basis voor een sterk gebit. Daarnaast zijn er nog meer opties ter ondersteuning van een goed gebit, zoals tussendoortjes met een goed effect op het gebit.

Regelmatig checken

Moeite met eten, onfrisse geur uit de mond, langzaam eten en gewichtsverlies zijn tekenen van gebitsproblemen. Let er daarom op of uw huisdier moeilijk lijkt te kauwen, langer over zijn eten doet dan normaal of gewicht verliest. Bekijk ook regelmatig het gebit om te zien of de tanden er schoon en heel uit zien. Tip: doe eens de online gebitscheck om een idee te krijgen hoe het er voor staat met het gebit van uw viervoeter. Vermoedt u dat uw hond of kat gebitsproblemen heeft? Neem dan contact op met uw dierenarts.

Wilt u een afspraak maken voor een gebitsconsult? Bel dan snel om er op tijd bij te zijn.

Created by Wefabric