Bel voor spoed Workum 0515-54 12 29 of Koudum 0514-52 18 88

Uitbreiding laboratorium

Sinds begin 2023 hebben we ons laboratorium uitgebreid met diverse hightech bloed- en urine analyse apparatuur, zodat we u nog sneller en beter van dienst kunnen zijn!

In het laboratorium op onze locatie in Workum staan nu de volgende apparaten:

 

 

– Sedivue Urine Sediment Analyzer

Dit apparaat helpt ons met snelle en duidelijke resultaten bij urine onderzoek. Het geeft duidelijke resultaten van het urine sediment, geavanceerde detectie van bacteriën en maakt haarscherpe digitale afbeeldingen. Het meet o.a: cellen, cilinders en kristallen en is veel nauwkeuriger en sneller dan handmatig met de microscoop het urine sediment te bekijken.

 

 

– Idexx Vetlab UA Analyzer

Resultaten van urine strips worden met dit apparaat automatisch afgelezen. Duidelijke uitslagen die niet afhankelijk zijn van interpretaties van het menselijk oog.

We meten in de urine: pH (zuurtegraad), leukocyten, eiwit, glucose, ketonen, urobilinogeen, bilirubine, bloed en hemoglobine.

 

 

– Procyte One Hematologie Analyzer

 

Geeft snel een betrouwbaar bloedbeeld. Dit apparaat telt het aantal rode of witte bloedcellen per ml bloed. Veranderingen in het bloedbeeld zijn gevoelige indicatoren van ziekte die waargenomen kunnen worden vóórdat klinische symptomen zichtbaar zijn.

 

 

– SNAP Pro Analyzer

Activeert, timet en interpreteert de SNAP-test resultaten. Wij hebben de volgende SNAP-testen in huis:

– SNAP Giardia ; honden en katten met intermitterende of aanhoudende diarree

– SNAP Combo: FIV (‘kattenaids’) en FeLV (‘kattenleukemie’)

– SNAP cPL: (canine pancreas-specifieke lipase)

– SNAP fPL: (feline pancreas-specifieke lipase)

 

 

* En onze vertrouwde maar daarom niet minder waardevol (!);

 – Catalyst one Klinische chemie analyzer

Dit apparaat geeft uitgebreide diagnostische informatie. De uitslag is binnen enkele minuten bekend. Het meet de hoeveelheid van de stoffen die in het bloed horen te zitten. Dit geeft informatie over de werking van de organen, zoals b.v. de nieren, lever en pancreas.

 

 

Kijk voor meer informatie ook op aanvullende onderzoeken.

Created by Wefabric