Bel voor spoed Workum 0515-54 12 29 of Koudum 0514-52 18 88

Vakantie & huisdier: dit komt er bij kijken!

Vakantie gepland, laat de voorpret beginnen! Of.., toch niet? Want, waar laat u uw huisdier? U kunt uw huisdieren natuurlijk meenemen, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Of uw huisdier nu ‘thuis’ blijft of meegaat: wij zetten alle tips op een rij!

Huisdier meenemen op vakantie

Het is mogelijk om uw huisdier mee te nemen op vakantie, maar dan zijn er een aantal zaken waarbij u goed moet opletten. Allereerst is het belangrijk dat u uw locatie bepaald. Niet in ieder hotel of appartement is een huisdier toegestaan. Daarnaast zijn de regels per land verschillend. Zo is het bijvoorbeeld in Scandinavië niet toegestaan uw dier in een bench te vervoeren en verschillen de benodigde inentingen per land (ook binnen Europa!). Verder kan het zijn dat uw huisdier last heeft van zenuwen of wagenziekte. Daarom is het belangrijk dat u goed het eten van uw huisdier laat zakken. Voer uw huisdier tot maximaal 2 uren voor vertrek of verdeel het eten in kleinere porties. Als u er voor kiest om met de auto te gaan kan frisse lucht ook helpen, het is raadzaam om uw raam een klein stukje open te zetten. Uw huisdier kan ook mee in het vliegtuig. De dieren reizen dan vaak mee in het ruim. Voor veel huisdieren kan dit veel stress opleveren. Toch uw dier meenemen op reis? Vraag uw dierenarts om meer informatie of voorzorgmaatregelen.

Vaccinaties

Het is erg belangrijk om uw huisdier te laten inenten voor zowel naar het buitenland, maar ook als u uw huisdier bij de dierenpension of dierenhotel achterlaat. Begin hiermee op tijd. Sommige entingen dienen enkele maanden of weken van tevoren worden gegeven. Niet zeker welke entingen nodig zijn? Wij vertellen u dit graag tijdens een afspraak.

Dierenpension of dierenhotel

Veel huisdieren (ook kanaries en konijnen) gaan tijdens de vakantie naar een dierenpension of dierenhotel. De dierenpensions zitten snel vol, dus wees er snel bij! Voordat u uw huisdier achterlaat bij het dierenpensioen of dierenhotel is het van belang om uw huisdier in te enten bijvoorbeeld tegen kennelhoest.

Created by Wefabric