Bel voor spoed Workum 0515-54 12 29 of Koudum 0514-52 18 88

Jaarlijkse check voor uw huisdier

Voor de gezondheid van uw huisdier is het belangrijk periodiek het één en ander te controleren. Door uw huisdier elk jaar te laten checken en vaccineren voorkomt u ziekten en aandoeningen. Lees hier welke huisdieren jaarlijks gecontroleerd moeten worden en welke check en vaccinaties nodig zijn.

Check voor honden

Neem uw hond elk jaar mee naar de dierenarts voor een algemene gezondheidscheck. De dierenarts kijkt hierbij naar onder andere het gebit, de ogen en oren, hart en longen, huid en vacht. Ook wordt uw huisdier gewogen. Honden worden elk jaar ingeënt. Uw hond wordt dan, afhankelijk van de situatie, beschermd tegen de hondenziekte, leverziekte, parvovirose en de Ziekte van Weil. Naast deze algemene inentingen kunnen ook aanvullende vaccinaties nodig zijn, zoals tegen kennelhoest als uw hond veel in contact komt met andere honden of in een kennel verblijft. Neemt u uw hond mee op vakantie? Dan is het in veel landen verplicht uw hond tegen hondsdolheid in te enten.

Check voor katten

Laat ook uw kat elk jaar controleren. De meeste katten worden ingeënt tegen kattenziekte en niesziekte. Naast de nodige vaccinaties checkt de dierenarts ook meteen de oren, huid, het gebit, hart en longen en wordt de kat gewogen. Zo krijgt hij een compleet beeld van de gezondheid van uw huisdier. Zo nodig krijgt u tips of advies, bijvoorbeeld als uw kat wat te licht of te zwaar is.

Konijnen en knaagdieren

Voor de meeste knaagdieren is inenten niet standaard nodig. Bij konijnen wel. Myxomatose en RHD zijn dodelijke ziektes die worden overgebracht door vlooien, muggen of andere konijnen. Bescherm uw konijn dus door middel van een jaarlijkse vaccinatie, ook als uw konijn binnen leeft.

Paarden en pony’s

Ook voor uw paard of pony raden wij een jaarlijkse check aan. Vooral de gebitscontrole is belangrijk, omdat gebitsproblemen veel klachten kunnen geven. Daarnaast kijkt de dierenarts ook naar onder andere de ogen, de longen, het hart en de benen. Laat uw paard of pony jaarlijks vaccineren. U kunt uw paard laten vaccineren tegen influenza, tetanus, droes, rhinopneumonie en schimmels. Afhankelijk van de situatie en in overleg met de dierenarts bepalen we dan een vaccinatiestrategie. Rijdt u wedstrijden, dan is jaarlijks inenten tegen influenza verplicht.

Heeft u vragen over de gezondheid van uw huisdier of wilt u uw huisdier laten checken? Neem dan contact op of bel om een afspraak te maken.

Created by Wefabric