Bel voor spoed Workum 0515-54 12 29 of Koudum 0514-52 18 88

Paraveterinair spreekuur

Het paraveterinaire spreekuur is een service waarbij de assistente u en uw huisdier kan begeleiden, advies kan geven of kleine handelingen kan uitvoeren.
Net zoals de afspraken bij de dierenarts is dit spreekuur ook alleen op afspraak.
Al onze assistentes zijn gediplomeerd paraveterinair en bevoegd om zelfstandig bepaalde veterinaire taken te verrichten. Dit is bijvoorbeeld:

• Puppybegeleiding
Op dit spreekuur wordt uw pup 1 keer per maand goed nagekeken door de assistente. Huid, vacht, gebit, oren, ogen en gewicht worden nagekeken. Ook wordt er gekeken of de pup niet
te snel groeit. Een soort consultatie bureau voor pups. Het voordeel is dat de pup er aan went om op een leuke manier op de praktijk te komen, zonder dat er “vervelende” dingen
gebeuren. Ook kunnen we afwijkingen of ziekten al in een vroeg stadium ontdekken, bijsturen of behandelen.

• Wondcontrole
Als uw huisdier geopereerd is, is het soms nodig om de hechtingen te verwijderen. De assistente kan deze hechtingen verwijderen en de wond controleren.

• Het toedienen van medicatie
Wanneer het thuis niet lukt om de medicatie toe te dienen, kunnen wij dit voor u doen. Denk hierbij aan; pillen, pipetten, injecties etc.

• Gewichtsconsult
Als uw huisdier te zwaar is en het voor zijn/haar gezondheid beter is om wat gewicht te verliezen, kunnen wij u hierbij begeleiden. We kunnen samen een plan maken en door regelmatig langs te komen kunnen wij u hiermee begeleiden en motiveren.

• Gebitscontrole
Een gezond gebit is belangrijk. Ook voor uw huisdier. De assistente kan zien hoe het met het gebit van uw hond, kat of konijn gesteld is. Ook geeft zij tips over hoe u het gebit van uw huisdier het beste schoon kunt houden of krijgen.

• Nagels knippen

• Teken verwijderen

• Chip en paspoort controle

Het assistentenspreekuur is een extra service van de praktijk en is kosteloos. U betaalt wel voor het toegediende antivlooien-, antiteken- en/of ontwormmiddel of voor een extra uitgevoerde handeling zoals nagels knippen. Mocht de assistente bijzonderheden constateren dan zal zij adviseren een afspraak te maken bij één van onze dierenartsen.

Created by Wefabric